Circus Van Bever: het Nederlands Circus van Naam. Dat was jarenlang de slogan van dit circus dat in oktober 1959 haar laatste voorstellingen gaf.

Wars van humbug en superlatieven was Van Bever een oerdegelijke Nederlandse circusonderneming. Opgericht door Harry (Henri) van Bever en daarna voortgezet door zijn dochter Helena (Madame) van Bever en haar man August (Guus) Prescher. Een zaak die door hard werken, doorzettingsvermogen en spaarzaam gedrag een goede reputatie had binnen de circuswereld.

In 1950 vierde het circus haar 75-jarig bestaan. Het circus reisde niet met een traditionele circustent, maar met een kiosk. Dit is een constructie met rondom houten wanden en een tentzeil als dak over de spantent gespannen. Zo’n 1.700 bezoekers konden er een plaats in vinden.

In 1953 woedde er een brand in het winterkwartier in Terheyden bij Breda die de kiosk verwoestte. Daarna stapte men over op een circustent van 36 meter met zes masten rondom de piste. Het circus gaf de laatste voorstellingen van het seizoen altijd traditiegetrouw in Breda. Op 25 oktober 1959 zou men hier de allerlaatste voorstelling geven.