Circus Cornelio was een nieuw Nederlands circus dat in 2015 is opgericht door Corné van Oevelen. Corné had al jaren een groot circushart en had ervaring opgedaan bij een ander circus voordat hij besloot voor zichzelf te beginnen. Begin mei hoopte Cornelio van start te gaan in het zuidelijkste puntje van Nederland, maar keer op keer werd de start uitgesteld. De bekende Nederlandse jongleur Freddy Kenton en zijn toen kersverse bruid Evelyn Beautour zouden bij Cornelio te zien zijn, evenals Bernice de Bruine met haar paarden. Al snel verdwenen deze namen van de circussite. Kenton zou e.e.a. eerst willen afwachten en bij De Bruine zou er een blessure in het spel zijn.

Eind april was het dan toch eindelijk zover. Cornelio ging op reis. Het concept dat men presenteerde was uniek. Het was een beweegcircus. Kinderen moesten niet de hele tijd stilzitten en kijken, maar konden dansen en springen terwijl zij zich vergaapten aan de kunsten van de artiesten. De tweedehands gekochte tent bleek echter een bouwval te zijn en moest vervangen worden. Maar men zette door. In Hoogerheide verslikte de vuurspuwer Romen Rodriguez Herrera zich en moest met spoed naar het ziekenhuis. Het leek mee te vallen en hij werd al snel uit het ziekenhuis ontslagen. Kort daarop werd hij toch weer in opgenomen, dit keer in Goes. Hier bleek dat hij een chemische longontsteking had. Ondertussen had het circus ook al problemen gehad met de dierenpolitie.

De politie kreeg een melding dat de dieren in de volle zon stonden. De temperatuur was op dat moment ongeveer 30 graden. De dierenpolitie trof in het circus een varken, zes eenden, twee honden en twee pony’s aan. Op de pony’s na, zaten de dieren in de bakkende zon zonder schuilmogelijkheid. De dieren waren wel van water voorzien. De ademhaling van het varken was gejaagd en het dier kon geen of nauwelijks een zuchtje wind vangen. De pony’s zaten in een trailer, ze waren niet in de gelegenheid de benen te strekken. Het circus kreeg de opdracht de dieren in ieder geval genoeg vers drinkwater te geven en hen van een schuilmogelijkheid te voorzien, zodat zij de warmte konden ontvluchten, als ze dat wilden. Het circus wees de beschuldigingen van de hand, de dieren zouden wel schaduwmogelijkheden gehad hebben, maar de zon was gedraaid. Desondanks had men wel een waarschuwing te pakken.

De steun en toeverlaat van het circus Gera de Leeuw van circusweb.nl had inmiddels gebroken met het circus.

Het was de bedoeling dat Cornelio zowel in Nederland als in België ging rondreizen, maar al op 11 juni wist Omroep Zeeland te melden dat de voorstellingen in Kapelle de laatste zouden zijn. Ook directeur Van Oevelen zou met een ontsteking in het ziekenhuis beland zijn en de directeur van het Circus Fiësta, Frank van Hulle, nam de zaken waar en samen met een aantal van zijn artiesten liet men de shows in het weekend doorgaan.

Zo was er binnen 1,5 sinds de start al een einde gekomen aan het Circus Cornelio.