Opgericht:   1999        
Directie:   Mayka & Paulo Heessels          
             
Tent:   24 x 22 meter   Website:   www.circuszanzara.com
Capaciteit:   450 zitplaatsen   Facebook:   Circus Zanzara


DE SHOW

De directie van Zanzara heeft zo haar eigen ideeën over een circusvoorstelling. Zanzara mixt circus, straattheater en theater en speelt de acts met een brede glimlach en geeft geregeld een dikke knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders en opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling. De circusfamilie wil dat de kinderen én hun ouders zich vermaken. Dat ze een middag beleven om nog eens aan terug te denken. 

U bent dus gewaarschuwd! En vooral van harte uitgenodigd. 

HET CIRCUS

Eigenlijk zijn Paulo & Mayka circusartiesten uit ‘de burger’. Ze komen dus niet uit het circus, Paulo was eerst meubelmaker en Mayka poppenspeelster. 

Wel hebben ze jaren als circusartiesten gewerkt in verschillende circussen zoals in Nederland bij Circus Holiday, in Duitsland bij circus FlicFlac, circus Corty Althoff, Circus Barum en Circus Roncalli.

Na jaren in deze circussen te hebben gewerkt zijn ze zelfstandig geworden en kwamen op straat terecht, als straatartiesten bij Festivals als Noorderzon, Oerol,Impuls (dld) Boulevard, Limburgs straatfestival,maar ook bij bedrijven als Philips, Heineken, DNB ,Gemeente Amsterdam, een paar jaar bij de Efteling, etc.

Eigenlijk hebben Paulo en Mayka hun circus niet ‘opgericht’. Het was er gewoon ineens, Circus Zanzara.

Tenminste, in hun beleving . Natuurlijk had het een aanloop, eerst is er een tribune gebouwd van sloophout en toen het te vaak regende is er een tent omheen gekocht, waarna het natuurlijk weer droog werd. De tent word soms verhuurd, de tribune ook maar in 1999 was er de eerste tournee met de voorstelling ‘Fruits de Mer’.

Deze theatrale circusvoorstelling had als kapstok het varhaal van ‘de kleine zeemeermin’ van Christian Anderssen, de kern van de voorstelling was de bezieling van de kleine zeemeermin die ze overbrengt op een klein uitgeblust familiecircusje.

Aan deze voorstelling deden vijf acteurs /artiesten, vier muzikanten en twee technici mee. 

In 2000 werd ook nog met deze voorstelling getoerd en toen waren Paulo en Mayka even moe van het toeren, de grote verantwoordelijkheid en het toch wel erg vele werk. P.R., vrachtwagens rijden, tent bouwen, het ‘kunnen we het wel betalen verhaal’ en natuurlijk meespelen in de voorstelling.

Ze deden even een pas op de plaats, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus werd er besloten om nu even ‘gewoon circus’ te doen. Dat was in 2002 en sindsdien zijn ze ieder jaar minstens een maand met ‘gewoon circus’ op stap.

Paulo en Mayka zouden echter Paulo en Mayka niet zijn als het niet net even anders zou worden dan anders. Toch weer theatraal, met veel humor én met ons eigen altijd weer enthousiaste speelplezier. Natuurlijk ook met Jans hun dochter die haar hart al net zo aan het circus heeft verpand als haar ouders.

In de winter van 2004/5 zijn in eigen beheer (vooral door Paulo als geleerd meubelmaker) de logebakken gemaakt. Prachtige golvende met gouden ornamenten belegde logebakken en toen ze in de zomer van 2005 op stap waren met het circus en tussen al die spullen stonden kregen ze ineens het gevoel” Het lijkt wel echt Circus” en dat is het ook.

Een echt circus, met alles erop en eraan en nog een beetje meer en anders, maar het is Circus en daar zijn Paulo, Mayka en hun team terecht trots op.

Over ons

Deze site is een initiatief tot de promotie van de Nederlandse Circuscultuur van Piet-Hein Out's Outstanding-Productions.Com.