Na het overlijden van Arnoldus van de Vegt neemt zoon Herman de leiding van het circus over. Hij gaat de kermis op, in dienst bij het circus Bosco. Later draagt hij de fakkel over aan zijn zonen Paul en Nol. Onder hun leiding bereikt het hernieuwde circus Renz een hoogtepunt, wanneer in 1978 het duo ‘Bassie & Adriaan’ bij het artiestenbestand worden gevoegd en het circus gebruiken als decor voor hun televisieserie. Renz blijft succesvol dankzij de komst van de familie Steijvers in 1983, kort daarna gevolgd door de Luycx Sisters. Hun komst vormt mede de basis voor het huidige circusbedrijf. Het succes wordt overschaduwd door het overlijden van de jonge circusdirecteur Nol in 1989. De opvolging staat echter klaar in de persoon van Herman en diens levenspartner Diana Luycx. Tot 1990 reist het circus door met Bassie en Adriaan. Na hun vertrek moet het circus noodgedwongen in dienst bij het Franse circus Achille Zavatta II.

Herman Renz Junior

Dit is niet wat de Nederlandse circusfamilie wil. In september 1990 verbreken Herman & Diana het contract met de Fransen om verder te gaan met het ‘Nederlands Nationaal Circus Herman Renz.’ Voor de jonge circusdirectie is het een zware onderneming. Ze moeten hard knokken voor hun bestaan, maar komen er bovenop. Het circus beleeft zelfs grote successen. In vijf jaar tijd bouwen Herman & Diana Circus Herman Renz uit tot een goed klassiek circus. Er komt een grotere tent, er wordt geïnvesteerd in veel eigen dieren en met kwalitatief sterke circusprogramma’s maakt Herman Renz goede faam. Eind 1995 ontvangen zij de kroon op hun werk in de vorm van de prestigieuze ‘Oscar Carré Trofee.’ Helaas kunnen Herman & Diana dit succes niet lang koesteren. In maart 1996 slaat het noodlot toe. Herman & Diana overlijden in hun slaap aan de gevolgen van koolmonoxide-vergiftiging.

De medewerkers van het circus laten het er niet bij zitten, steken hun eigen geld in het bedrijf en werken hard om het ‘Circus Herman Renz’ in de geest van Herman & Diana voort te laten bestaan. Ze vinden sponsors, schrijven een eigen bedrijfsplan en groeien uit tot het circus zoals dat er nu staat. Nederlands Nationaal Circus kenmerkt zich door te werken met internationale circusartiesten, veel aandacht te besteden aan het licht en geluid en kostumering. Met die werkwijze verwerft men binnen de Europese circuswereld een plaats in de top.

Betoverend circus bestaat!

Met meer dan 70 medewerkers reisde Circus Herman Renz elk jaar met een compleet nieuw programma langs 45 steden en dorpen door Nederland. Het circus heeft zich laten beïnvloeden door theater en moderne technieken van deze tijd worden ook binnen de circusshows toegepast. De keuze om te werken met een live orkest is welbewust. Het geeft een extra dimensie aan de voorstelling en zorgt voor de echte circussfeer. In 2015 presenteerde het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz de gloednieuwe show 'WOW - World Of Wonders'. Het hooggeëerd publiek ervoer een samensmelting van fascinerende circusacts, prachtige dieren, verrassende live muziek en een kleurrijke lichtshow. 

Helaas, werd er door een belastingschuld beslag gelegd op wagens en tent, ondanks dat deze eigendom van een investeerder zouden zijn. De Belastingdienst bleek haar huiswerk niet goed gedaan te hebben. Zo wilde men ook de ingehuurde dieren van het Zweedse Cirkus Olympia in beslag nemen, evenals de illusies van de Franse illusionist Vincent Vignaud. 

Een paar dagen later op 13 oktober 2015 sprak de rechtbank te 's-Hertogenbosch het door de belastingdienst aangevraagde faillissement uit en stelde een curator aan. Voor het seizoen 2015 was dit het einde van Circus Herman Renz. Maar gelukkig werd dit niet het einde van het circus. De Duursma Groep kocht de naam en o.a. het front uit de laatste veiling van materieel in 2016. Eind 2016 schittert Circus Herman Renz weer in Haarlem met een kerstcircus. Wel op een nieuwe locatie: het Burgemeester Reinaldapark, op een steenworp afstand van de locatie aan de Boerhaavelaan waar Herman Renz jr zelf voor het eerst zijn Kerstcircus presenteerde.

Over ons

Deze site is een initiatief tot de promotie van de Nederlandse Circuscultuur van Piet-Hein Out's Outstanding-Productions.Com.