Opgericht:   2009        
Directie:   Lutz Freiwald & Familie          
             
Tent:   30 meter   Website:   www.circus-freiwald.nl
Capaciteit:   800 zitplaatsen   Facebook:   Circus Freiwald


DE SHOW

Dit jaar presenteert Circus Freiwald de show "BUBA - 35 jaar gelukkig in 't circus!" waarin olifantendame Buba haar 35-jarig artiestenjubileum viert. In de show zijn te zien:

  • Lutz Freiwald & Buba
  • Monika Freiwald
  • Natascha Freiwald
  • Jennifer Freiwald
  • Sharon Freiwald
  • Jeffry Freiwald
  • Geraldine Spindler
  • Duo Centner

HET CIRCUS

De directie Lutz en Monika Freiwald stammen beiden uit Duitse circusfamilies. Lutz zijn vader dresseerde leeuwen, voor hij besloot verder te gaan in de kermiswereld. Al op jonge leeftijd was Lutz in contact geweest met veel exotische dieren en wist hij dus zeker dat hij ooit weer terug zou gaan naar het circus als dierentrainer. Monika haar ouders reisden door Duitsland met circus Aramannt. Halverwege de jaren '90 maakten zij ook een aantal succesvolle tournees door Nederland. De broers van Monika hebben ook een eigen circus dat in Duitsland reist.

Samen hebben Lutz en Monika nog les gegeven aan de Zooschule van Berlijn. Hier verzorgden zij diverse dieren van panters tot kangoeroes. Lutz zijn passie waren echter olifanten en Monika haar passie paarden. Met het geld dat zij verdienden werden al snel eigen dieren gekocht en getraind, het begin van een nieuwe circuscarrière.

Het gekke is dat beiden in deze carrière meer circuskilometers gemaakt hebben in Nederland dan in het thuisland Duitsland. In de afgelopen jaren schitterden zij namelijk in diverse Nederlandse circussen naast het runnen van de Artland Showdierentuin welke gespecialiseerd is in het verhuren en trainen van dieren voor film, televisie en speciale evenementen. Zo kwam het dat olifantendame Buba langzaam uitgroeide tot vriendin van sterren uit binnen- en buitenland. 

In 2008 is besloot de familie om op reis te gaan met een eigen onderneming: het Freiwalds Menagerie Circus, een circus waar je met het hele gezin naartoe kan gaan. Modern familievermaak van goede kwaliteit en met respect voor het publiek. Circus zoals circus hoort te zijn: gewoon gezellig en bovenal betaalbaar.

Enthousiast geworden? Koop dan nu uw kaarten om een show van het Circus Freiwald bij te wonen. 

Over ons

Deze site is een initiatief tot de promotie van de Nederlandse Circuscultuur van Piet-Hein Out's Outstanding-Productions.Com.