Opgericht:   1978        
Directie:   Tamara Diks & Roy ten Brincke          
             
Tent:   27 meter   Website:   www.circusbongo.nl
Capaciteit:   800 zitplaatsen   Facebook:   Circus Bongo


DE SHOW

Elk jaar reist Circus Bongo met een nieuwe shows langs de Nederlandse campings om de gasten te vermaken. 

HET CIRCUS

Op 20 mei 1978 speelde Circus Bongo zijn eerste voorstelling. Vanaf die dag reisden Ben en Tine Diks door de 12 provincies van Nederland en gaven tevens voorstellingen in Duitsland en België.

De kleuren blauw en wit werden de huiskleuren van het bedrijf en de nostalgische woonwagens het handelsmerk. Er werden voorstellingen verzorgt voor het publiek maar ook voor banken, winkelcentra, verzorgingshuizen, blinden instituut enz. Er werd een traditioneel programma gepresenteerd werd met clowns, indianen en dieren.

In 1999 trad dochter Tamara Diks toe tot de directie en ontwikkelde zich in verschillende circus disciplines. Tevens veranderde zij veel aan de vorm van voorstellingen geven, er kwamen meer verhaallijnen in en er werd meer voor bedrijven gewerkt op uitkoop basis. Op 19 april 2005 gaven de oprichters Ben en Tine Diks het directie stokje over aan Tamara Diks en haar echtgenoot Roy ten Brincke.

Nog steeds zijn de huiskleuren blauw met wit en staan de nostalgische woonwagens aan het front van de circus tent. Inmiddels zijn er 5 tenten van verschillende capaciteiten en worden diverse circus materialen ook los verhuurd. Of het nu gaat om een openbare voorstelling of besloten feest de kracht van circus Bongo is nog steeds maak van elk circus bezoek een feest.

Over ons

Deze site is een initiatief tot de promotie van de Nederlandse Circuscultuur van Piet-Hein Out's Outstanding-Productions.Com.